Palais de Chaillot
Dit moderne gebouw ligt iets wat verhoogd aan de Seine. Het paleis werd gebouwd in 1937 voor de wereldtentoonstelling die toen in Parijs plaatsvond. In het paleis zijn verschillende musea ondergebracht: de Cité de l'Architecture et du Patrimoine, het Musée de l'Homme, het Musée National de la Marine en het Théatre National de Chaillot. De grootste attractie van het paleis is misschien wel het onderliggende plein met de vele fonteinen. Niet minder dan 20 waterkanonnen en 12 waterzuilen zorgen voor een ongekend waterfestijn. Tussen de vleugels van het paleis bevinden zich de Jardins du Trocadéro.
Leuk weetje: op 10 december 1948 werd in het Palais de Chaillot de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens vastgesteld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. In het Palais de Chaillot was van 1952 tot 1959 het NAVO-hoofdkwartier gevestigd.
Ecole Militaire
De Ecole Militaire (Militaire school) werd in 1751 gebouwd en was bedoeld als onderkomen en opleidingscentrum van de arme edelen die wilden strijden en hun leven wilden opofferen voor de koning. Het was ook hier dat Napoleon I zijn militaire kennis heeft opgedaan. In 1878 werd het een hogere krijgsschool. Tegenwoordig zijn er instituten voor hoger militair onderwijs gevestigd.
Visite des Egouts
Een bezoek aan de riolen van Parijs klinkt misschien niet als het ideale uitje. Toch is dit een heel bijzondere bezienswaardigheid, die zeker aan te raden is! Het gaat hier dan ook om een exporuimte die is ingericht in voormalige riolen die tegenwoordig niet meer gebruikt worden. Je komt er alles te weten over de ondergrondse gangen van Parijs, die een totale lengte hebben van 2.500 kilometer. In groepjes kan je een stukje meelopen in de nog gebruikte riolen.
Catacomben
De catacomben werden in 1786 ingezegend en gebruikt als bewaarplaats van de beenderen die opgegraven werden op begraafplaatsen die gesloten moesten worden. De catacomben werden aangelegd in de zuidelijke steengroeven van de stad. Deze waren vervallen en werden versterkt om dan als massabegraafplaats gebruikt te kunnen worden. Sommige gaten in de steengroeve werden tot 30 meter diep volgestort met beenderen. De totale oppervlakte beslaat ongeveer 1 hectare. De gangen bevinden zich ongeveer 20 meter onder de straten en huizen van Parijs.