Het stadhuis is eveneens een bezienswaardigheid. Oorspronkelijk, aan het einde van de 15de eeuw, diende het als koren- en lakenhal, maar het werd verwoest ten tijde van de grote stadsbrand in 1697. Hierna begon de wederopbouw met o.a. de inrichting van de raadszaal. In de jaren 30 van de vorige eeuw, ontstonden ook de opmerkelijke fresco’s op de hoofdgevel. De diverse taferelen schetsen op een levendige wijze de rijke en bewogen stadsgeschiedenis. Website: www.feldkirch.at.
Marktplatz en Domkirche
De Marktplatz is een uitzonderlijk langgerekt plein, afgezoomd door arcadenbogen uit de 12de tot 14de eeuw. Het plein wordt als het ware afgesloten door de opmerkelijke Johanneskirche, die herhaaldelijk werd verbouwd. De kerk werd oorspronkelijk opgericht in 1218 in opdracht van Graaf Hugo von Montfort, die de stad oorspronkelijk een middeleeuws karakter bezorgde, ter ere van de eertijds machtige Johannieter-hospitaalridders. Na de secularisatie deed de kerk een tijdlang dienst als zoutopslagplaats en later, tot in 1969, als gymnasiumkerk.
De Domkirche Sankt-Nikolaus, die je vanaf de Marktplatz bereikt via de Schlossergasse, is het belangrijkste gotische kerkgebouw in Vorarlberg. Het oorspronkelijk Romaanse gebouw uit de 13de eeuw, kreeg het herhaaldelijk zwaar te verduren door verschillende stadsbranden die Feldkirch eertijds teisterde. De laatgotische kerk ontstond aan het einde van de 15de eeuw. De kansel is een staaltje van schitterend smeedwerk, bemerk verder in de Mariakapel het bijzondere Mariabeeld uit 1430 en de opmerkelijke hedendaagse glasramen van de hand van de lokale kunstenaar Martin Häusle uit het begin van de jaren 60.
Schattenburg
Met deze indrukwekkende burcht, die boven Feldkirch troont, begon de stadsgeschiedenis. Dit stadssymbool werd in de 12de eeuw opgericht door de Grafen van Montfort, die er bleven wonen tot het einde van de 14de eeuw. Nu huisvest de burcht een interessant heemkundig museum en een restaurant, vooral bekend voor zijn typische Schattenburgschnitzels. Die worden geserveerd met een gemengde slaschotel. De Schattenburg staat er immers voor bekend dat je hier de grootste schnitzels van Oostenrijk op je bord krijgt.