Nazomeren in De Panne

Nazomeren in De Panne

Toerisme De Panne zorgt ervoor dat er heel wat te beleven valt in hun gemeente zelfs al is de zomervakantie achter de rug. Zoals steeds kun je in De Panne rekenen op een uitgebreid aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden. Schepen van Toerisme Bram Degrieck: “We proberen al enkele jaren de zomermaanden ‘uit te rekken’, immers vanaf begin juni tot einde september werden er activiteiten gepland. Juni en september zijn immers ook maanden met mooi weer. De zomer duurt in De Panne dus vier maanden. Juli en augustus waren voor het toerisme zeer goeie maanden, hopelijk wordt september dat ook.”

Shows en optredens, ook in september

Toerisme De Panne programmeert nog elk weekend in september een optreden voor jong en oud. Elke zaterdag kunnen de kinderen de eerste schooldagen alweer vergeten met een kindershow, telkens om 16.00u, en komen de ouders ook aan ontspanning toe, om 19.30u, met een optreden.

Programmatie:

  • 5 september Dansbar Komtuveu en Los Bandos, Zeedijk Centrum
  • 12 september BlitZ Zomershow en Apple Juice, Zeedijk Centrum
  • 19 september Dansbar Komtuveu en Blue Dawn, Markt
  • 26 september Clown Joki Doki Show en JFCC Band, Markt

EK Zeilwagenrijden
Van 18 tot 25 september vindt het Europees kampioenschap zeilwagenrijden plaats op de stranden van De Panne en Oostduinkerke. Niet minder dan 243 piloten uit 15 landen komen strijden om de titel. Het is de eerste keer dat in België een Europees kampioenschap voor alle klassen tegelijkertijd georganiseerd wordt. Bovendien is het de 50ste keer in de geschiedenis van de zeilwagensport dat een EK wordt georganiseerd. Het wordt dus een feesteditie. Iedereen is van harte welkom op de openingsceremonie op 19 september vanaf 16.00u op het strand aan de Leopold I Esplanade. Alle informatie en het programma vind je op www.ec2015.be.

De zondagen zijn geen saaie dagen in De Panne, we houden een rustig concertje met op 6 september De Hagelandse Blaaskapel (11.00u-13.00u) die over de dijk marcheert, op 13 september de Nieuwpoort Concert Band (11.00u-13.00u) op de Markt, St.-Cecilia uit Vichte paradeert ook over de Zeedijk en dit op 20 september (14.00u-16.00u) en last but not least: het nieuwe evenement ‘Taptoe De Panne!’.
Op 27 september wordt het seizoen afgesloten met ‘Taptoe De Panne’. Deze vindt plaats op 27 september van 15.00u tot 18.00u op de Markt. Allen daarheen voor dit gratis evenement met optredens van Jong El Fuerte, El Fuerte, Ritmo Ronse, Ypres Surrey Pipes & Drums, Showkorps WIK Oostende, Drumfanfare en Showorkest Deltaband Vlissingen (NL) en Harmonie Vrienden van de brandweer Oostduinkerke.

Herfstvakantie
De herfstvakantie, van 31 oktober t.e.m. 8 november, staat dit jaar in het teken van insecten en andere kriebelbeesten. Je ontdekt er binnenkort meer over op www.depanne.be/herfst en in de folder die verkrijgbaar zal zijn vanaf 1 oktober.

Vuurfeest Op zaterdag 14 november 2015 organiseert Toerisme De Panne voor de tweede keer het Vuurfeest. Deze dag worden de Vijvers Markey in Adinkerke in vuur en vlam gezet. Vanaf 16.00u beginnen er in Hoeve Paepehof tal van workshops en demonstraties waarbij vuur centraal staat. Iedereen kan gratis deelnemen. Om 15.00u is er een geleide wandeling rondom de Vijvers Markey, waarbij de gids je de mooiste plekjes van dit unieke natuurgebied leert kennen. Vanaf 19.00u begint het grootse vuurspektakel aan de Vijvers Markey. Allerlei acts en animaties nemen je mee in de warme sfeer van vuur.

‘Rosalie’, het digitaal spel dat werd ontwikkeld door Toerisme De Panne, wordt gespeeld in de pittoreske en verkeersluwe Dumontwijk. Kinderen van 8 tot 14 jaar vormen de doelgroep van ‘Rosalie’, maar iedereen kan het spel meespelen! Het kan het ganse jaar door individueel of in groep (max. 6 kinderen per iPad) gespeeld worden. Het wordt gespeeld met een iPad die je bij de start van het spel meekrijgt. Ben jij al op ontdekking getrokken doorheen de Dumontwijk samen met Rosalie? Reserveer snel je iPad bij Toerisme De Panne en beleef een leuke tijd met het gezin of met vriendjes. Ontdek er alles over op www.depanne.be/citygame

De Panne heeft uiteraard ook heel wat vaste waarden zoals het kindvriendelijke strand, de terrassen waarbij je de voetjes in het zand kunt laten afkoelen, een waaier aan restaurants en tearooms, heel wat mogelijkheden om de natuur actief te beleven (zeilwagenrijden, mountainbiken, fietsen, wandelen, paardrijden) het bezoekerscentrum De Nachtegaal, leuke shoppingadresjes en nog zo veel meer.

Praktisch
- Toerisme De Panne, Zeelaan 21, 8660 De Panne
- Meer informatie: www.depanne.be

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info