Op stedentrip naar Madrid met deze 5 tips

Op stedentrip naar Madrid met deze 5 tips

Madrid is een erg populaire bestemming voor een stedentrip en dat is niet voor niets. De hoofdstad van Spanje staat bekend om zijn culturele bezienswaardigheden, goede sfeer, prachtige architectuur en natuurlijk heerlijk eten! Madrid is makkelijk en snel te bereiken met het vliegtuig. Vliegtickets naar Madrid kun je eenvoudig en snel online boeken. Voor je het weet ben je aangekomen in de stad en kan het genieten beginnen. Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een onvergetelijke stedentrip naar Madrid? Hieronder vind je een aantal tips!

Prado Museum

Een van de beroemdste musea ter wereld is het Prado Museum in Madrid. Hier kun je genieten van kunstwerken van beroemde Spaanse meesters zoals Velázquez en Goya. Uiteraard hangen er ook genoeg beroemde werken van buitenlandse meesters zoals kunst van Rubens en El Bosco. Het museum is erg groot, het is daarom zeker aan te raden om hier ten minste een halve dag voor uit te trekken.

Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis, Palacio Real de Madrid, is ook een aanrader om te bezoeken. Hier kun je de prachtige koninklijke appartementen bewonderen, zoals de troonzaal en de spiegelzaal. Verder kun je de Koninklijke Wapenkamer met historische wapens en harnassen bezoeken. Net als de Koninklijke Apotheek en de weelderige tuinen rondom het paleis. Ook hier kun je genieten van prachtige kunstcollecties.

Retiro Park

Ben je even aan ontspanning toe tussen het bekijken van de bezienswaardigheden? Dan is het Retiro Park de ultieme plek om even bij te komen en te ontspannen. Dit park is erg groot en wijds opgezet met vele grasvelden en wandelpaden. Hier kun je bijvoorbeeld even gaan picknicken, of gewoon even genieten van de rust. Het park heeft ook een groot meer, waar je een roeiboot kunt huren om het park vanaf het water te bewonderen. In het park vind je verder het Crystal Palace en het Velázquez-paviljoen waar je kunt genieten van kunsttentoonstellingen. Een mooie plek om even uit te rusten tijdens een lange dag!

Gran Via

Als je van shoppen houdt, is de Gran Via in Madrid echt een aanrader om te bezoeken. Hier kun je genieten van de levendige sfeer, vele winkels en prachtige architectuur. Aan deze straat liggen ook een aantal theaters, waar je indrukwekkende shows kunt beleven. Natuurlijk kun je er ook terecht om uitgebreid te eten in een van de vele mooie restaurants.

Markten

In Madrid kun je ook genieten van een bezoek aan een van de vele markten. Denk aan de Mercado de San Miguel en de Mercado de San Antón. Bij de Mercado de San Miguel kun je alle verschillende soorten typische Spaanse tapas vinden. Denk bijvoorbeeld aan Jamon Ibericó, Tortilla de patatas, olijven en nog veel meer. Als je de Spaanse tapas wilt leren kennen zit je hier goed. Bij de Mercado de San Antón kun je genieten van de levendige sfeer en diverse eetgelegenheden. Ook weer een aanrader om te verkennen!

Of je nu van kunst, cultuur, eten of winkelen houdt: in Madrid is er voor iedereen wel wat te beleven!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info