De leeuw van Bonn
Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in Bonn. Zoals net voorbij de toren, daar zie je een bron met de 'Bonner Löwe' (Leeuw van Bonn). In het stadswapen van Bonn zie je een leeuw. De oorsprong om de leeuw te gebruiken als stadssymbool gaat terug tot in de middeleeuwen. Op de Münsterplatz verzamelden zicht toen een aantal functionarissen van de gerechtsdistricten die onder het heerschap van Bonn vielen. Zij hadden die leeuw als symbool op hun verzamelplaats (Münsterplatz). De originele leeuw staat nu in het Stadtmuseum, want het gebouwtje op de Münsterplatz is verdwenen.
Altes Rathaus
Het oude stadhuis van Bonn (18e eeuw) heeft eerder iets weg van een vorstelijke residentie als van een bestuurlijk gebouw. Bonn was immers de zetel van de keurvorsten en aartsbischoppen van Keulen (15 km verderop langs de Rijn). Daardoor waren er heel wat paleizen in Bonn en het oude stadhuis is er een mooi voorbeeld van. Na de Tweede Wereldoorlog moest het echter volledig worden heropgebouwd. Toen Bonn nog hoofdstad was van West-Duitsland, werden hier zeer veel belangrijke personen en staatshoofden officieel ontvangen. Het kan helaas niet bezocht worden, alleen tijdens bijzondere gelegenheden.
Studentenbrunnen
Aan de achterzijde van de Schlosskirche in Bonn liggen de Studentenbrunnen. Deze bronnen dateren van 1913, maar werden gerestaureerd en gereconstrueerd in 1985. Het is van de hand van een kunstenaar uit de Eifel: Carl Burger (1875-1950). Hij heeft nog meerdere bronnen gemaakt in Aken en Koblenz. In Duitstalig België, in Malmedy, heeft hij vlakreliëfen voor een kruisweg gemaakt. Opvallend is dat hij steeds werkt met basaltlava uit de Eifel.