Commanderie
Adres: Commanderie of Veld in Sint-Pieters-Voeren
Gps-coördinaten: N 50°44’16.2” E 005°49’17.5”
Website: www.commanderie.be
Wegkruisen
Wegkruisen zijn opvallend aanwezig in het Voerense landschap, zowel metalen als houten exemplaren. Ze wijzen op een lokaal sterk verankerde uiting van godsvrucht uit de 19de eeuw. Er zijn ook nog oudere stenen kruisen, die al in de 16de eeuw in het landschap opdoken, meestal met de functie van “ongelukskruis” aan een wegsplitsing.
Natuurreservaat Altenbroek
Natuurreservaat Altenbroek omvat 160 hectare in ’s Gravenvoeren en daarnaast ook nog 25 hectare in de Nederlandse gemeente Noorbeek. De naam Altenbroek is afkomstig van het kasteeldomein te midden van deze natuurpracht. Een opvallende karakteristiek van het landschap is de aanwezigheid van asymmetrische dalen, waarbij de steile zuidwaarts gerichte hellingen veel meer zonlicht ontvangen dan de andere; een verschil dat zich ook uit in de plantengroei. Neem je tijd om op een relatief kleine oppervlakte een grote hoeveelheid aan kleine landschapselementen te ontdekken: holle wegen, houtkanten, graften, poelen en bronnen, maar ook hoogstam boomgaarden en beekjes.
Boerengolf
Adres: Varn Straat 5, Teuven
Gps-coördinaten: N 50°45’04.2” E 005°51’54.4”
Het spel bestaat erin om net zoals bij gewone golf, een parcours af te leggen. Je krijgt een grote bal en een stok dat eerder op een grote hamer lijkt. Plezier gegarandeerd maar zorg er wel voor dat je uw plaatsje reserveert. Op hun website zie je alvast een filmpje hoe het allemaal verloopt. Alle informatie op www.greenvalley.be.
Elektrische afsluiting WO I
Dit bevindt zich op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië, net op het ogenblik dat je van Teuven naar kasteel Beusdael rijdt en uit het bos komt. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was er hier een netwerk van hoogspanningsdraden gespannen die moesten voorkomen dat men van bezet Duits gebied naar het neutrale vrije Nederland zou vluchten. De versperring was zo'n 2 meter hoog. Zoals steeds waren de mensen zeer inventief om te vluchten: met de polsstok over de draden springen, een houten ton tussen de draden spannen om een opening te krijgen ... velen echter, volgens sommige bronnen 3000, vonden hier de dood.