Je kan uiteraard ook met de koets door de stad trekken. Het heeft wel iets en je vindt ze vooral nabij het plein van de avondmarkt (Djamaâ El Fna). Net zoals bij de taxi's: eerst de prijs afspreken en dan pas instappen. Zorg ervoor dat ze hun voorgestelde programma afwerken. Weiger een prijs per uur omdat ze dan van alles doen om het lang te laten duren (zoals een stop aan een winkel of tergend traag rijden).
Voor een rondrit kan je ook kiezen voor de toeristenbus. Die is zoals in vele steden rood gekleurd en is een klassieke hop on hop off. Aan elke halteplaats kan je in- of uitstappen, tickets zijn een dag geldig.
Toeristische dienst van Marrakech
Een stedelijke dienst voor toerisme bestaat er niet, noch een officiële website. De enige mogelijkheid die overblijft is de nationale toeristische dienst die echter niet in het centrum is gelegen. Je vindt hun kantoor op de Avenue Mohamed V, dichtbij de Blvd. Mohamed Zerktouni. De meest dichtbije attractie ligt op zo'n 800 meter: de Jardin Majorelle.
Een paar praktische weetjes
De meest gesproken taal met toeristen is Frans, het is ook de tweede taal op school. De munt is de Marokkaanse Dirham (MAD) die je alleen ter plaatse kan aankopen. Je kan ze met je bankkaart gewoon uit de muur halen, er zijn evenveel bankautomaten als bij ons in Europa.
Toiletten zijn een heikel punt: er zijn geen openbare toiletten behalve dan in restaurants, hotels en musea. Een Marokkaan gebruikt geen toiletpapier maar water, als je papier wil zal je er zelf moeten meenemen. Als vrouw moet je zich niet opzichtig gaan kleden en soms is het noodzakelijk om armen en schouders te bedekken, een sjaaltje volstaat. Fooien geven is gebruikelijk en bij sommige beroepen is het hun enige bron van inkomsten. Een fooi van 10% van de kostprijs is voldoende. Alcohol is zonder problemen verkrijgbaar behalve in de wijde omgeving van een moskee en in de Medina.