In 2010 was dit bezoek nog gratis en met gids duurt het ongeveer 1 uur (musea, video's en via wandelgangen zie je de productie en verpakking). Zeker een aanrader voor een bezoek met kinderen. Enige nadeel is dat alles er in het Frans is maar de geanimeerde beelden, de panelen en het rechtstreeks zicht op de productie compenseren dit. Meer info op www.graindorge.fr
Op het einde van de 18de eeuw, bij de Franse Revolutie, zag de Camembert het levenslicht in het gelijknamige dorpje. Het ligt op een 20-tal km van Livarot en telt amper een paar huizen. Camembert wordt nu over gans Frankrijk geproduceerd en Normandië maakt daar nog amper 8% van uit maar toch nog goed voor zo'n 10.000 werknemers alleen al in Normandië. In het dorpje Camembert is er het Maison du Camembert waar je de kaas kan proeven en via informatiepanelen wat informatie krijgt. Het is eerder een klein informatiecentrum en niet zo interessant. Daar tegenover bemerk je het "Musée du Camembert" waar je op een aangename en multimediale manier kennis maakt met de geschiedenis en productie van deze kaas (Frans-Engels). Hier is er uiteraard een inkomgeld te betalen en daar krijg je ook een degustatie. Meer info op www.maisonducamembert.com
Noot van de redactie: bij de verkenning van Graindorge en het Maison du Camembert stelden wij vast dat het bezoek aan de Village Fromager van Graindorge leerrijker was. Je zag er bovendien een echte productie. Het Maison du Camembert leverde ons geen enkele meerwaarde op.
Blijft er nog tijd over dan kan je even halt houden bij een cider- of calvadosbedrijf. Het plaatsje Cambremer ligt op de terugweg naar de Normandische kusten.